Проблемът е и в двете посоки

Заради спрян ток огромни опашки на ГКПП „Кулата”. Колоната от автомобили достигна близо 4 километра на обяд. Затруднения имаше и в посока България. 

Проверките и на камионите бяха временно спрени.

От електроразпределителното дружество обясниха, че захранването е било прекъснато заради аварии, причинени от мълнии, но уточниха, че граничен пункт „Кулата” разполага с аварийно захранване. Съоръжението обаче не било поддържано от граничните власти и затова се стига до ситуация границата да остане без ток, посочиха още от ЧЕЗ.

Липсата на ток принуди проверяващите екипи на „Кулата” да въвеждат данните на преминаващите ръчно. Най-сериозно забавяне се получаваше при пътуващите с непълнолетни деца. Че няма ток на границата, чакащите на опашката разбираха от телевизионните екипи. 

Полицията правеше всичко възможно да държи чакащите автомобили подредени само в дясната лента, но отново десетки опитаха да търсят пряк път, който стигна до патрулката и до покачване на напрежението. Чакането за всички в крайна сметка продължаваше около 2 часа.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.