Причината се крие в липсата на достатъчно работна ръка

Кризата с дървата за огрев е повсеместна, а в Югозападна България причината за недостига се крие в липсата на достатъчно работна ръка. Заради това се водят серия разговори срещу между местните власти и Югозападното предприятие. Среща се проведе и в Кюстендил. 

Според Александър Пандурски, областен управител на Кюстендил, е проведена среща с Югозападното предприятие, за да бъдат успокоени хората. "Недостиг на дърва има, но той ще бъде преодолян. Количествата, добивани от предприятията, вече са два пъти повече от миналата година. Ще се сключват директни договори с фирмите, добиващи дървесина", заяви той. 

Две министерства с договор за дърва на по-ниски цени за социално слабите

По думите му хората в Кюстендил искат да се запасят с дърва, но има недостиг. "Икономиката тласка търсенето нагоре. Имаме желание, намерение и възможности да доставим необходимите количества дърва на желаещите, в синхрон с дърводобивните фирми, на които ще се плащат компенсации и ще им се правят отстъпки", обясни Пандурски.

Повече по темата вижте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.