Гришо спечели откриващия сет, след като върза "геврек" на съперника

Григор Димитров отпадна от тенис турнира от сериите АТП 250 в Уинстън-Сейлъм, САЩ след загуба от Доминик Тийм във втори кръг на надпреварата. Първата ни ракета спечели първия сет срещу австриеца с впечатляващото 6-0, но след това му прилоша и трябваше да се откаже в средата на втората част при пасив от 2-4 гейма.

Чорич победи Циципас и спечели титлата от Cincinnati Masters (ВИДЕО)

Гришо спечели откриващия сет, след като върза "геврек" на съперника само за 24 минути игра. За съжаление, при 2-3 изоставане и 30-0 за шампиона на Ю Ес Оупън от 2020 във втория сет, Григор извика физиотерапевт на корта, а той постави студена кърпа на врата на Димитров. Българинът опита да се върне на сервис-линията за подновяване на играта, но се оказа, че не може да се държи на краката си.

Още една италианска звезда на Sofia Open 2022

Така нашият тенисист трябваше да приключи участието си в Уинстън-Сейлъм по най-неприятния възможен начин и да остави въпросителни за здравословното си състояние само пет дни преди началото на Откритото първенство на САЩ по тенис. Тийм спечели седмия сблъсък помежду им, като вече изостава с 3-4 в преките сблъсъци, а в осминафиналите ще играе с 13-ия в схемата Джак Дрейпър от Великобритания, който елиминира Фабио Фонини в три сета. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БГНЕС, Видео: Reuters