През почивните дни времето ще се успокои

102 литра на квадратен метър дъжд е регистриран в Русе за последните 48 часа, съобщиха за NOVA от НИМХ. 67 литра е количеството в Добрич, 61 л. във Варна, 47 л. във Враца и 45 л. в Пазарджик. Само в часовете през изминалата нощ в Добрич и Русе се изваляха 55 л./кв. м., а в Ахтопол уредите измериха 39 л.

След напоителните валежи покрай преминаването на масивен фронт, през почивните дни времето ще се успокои. Валежите значително ще намалеят, слънцето ще се покаже, но ще остане прохладно.

ДО КРАЯ НА СЕДМИЦАТА: Валежите намаляват, остава прохладно

В събота сутринта в районите с валежи и тихо време ще е мъгливо. Облачността през деня ще е колеблива, по-значителна в централните и източните части на Дунавската равнина, където в ранните часове ще вали. По-късно следобед обаче валежи ще има с по-голяма вероятност в Рило-Родопския масив и в крайния североизток. Вятър, на моменти силен, ще има в североизточните райони, а дневните температури ще са в интервала 22-28 градуса с най-високи стойности в Югоизточна България.

Порой наводни “Капитан Андреево” (ВИДЕО+СНИМКИ)

Неделният ден отново ще започне с понижена видимост в някои ниски точки на страната. Облачността ще остане с чести разкъсвания до ранния следобед и повече облаци по-късно. Условия за краткотрайни летни валежи в часовете до вечерта ще има най-вече в Югозападна България. Дневните температури ще се повишат с градус-два и ще се колебаят между 24 и 29 градуса.

Проливен дъжд блокира основни булеварди в Русе

В първите два дни на следващата седмица все още ще са възможни краткотрайни следобедни валежи в Югозападна България, във вторник те ще са само на изолирани места. След това почти до края на седмицата ще е преобладаващо слънчево с повишаващи се дневни температури. Към петък-събота термометрите в традиционно горещите точки на страната ще показват над 35 градуса.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.