Вижте игрите на малкото

Далеч от неприятностите на войната, 12-седмичното лъвче, спасено от Украйна, сега се наслаждава на убежището на местен зоопарк в Унгария. Мазли, лъвчето, спасено от зоологическата градина в Мелитопол в Източна Украйна, намери нов дом в Източна Унгария, на 90 километра от границата, където дори вече има приятели.

Бебе слонче се роди в зоопарк във Великобритания (ВИДЕО)

Малкото е отгледано от семейство в Ужгород, Западна Украйна, което се е свързало със зоопарка в Состо с молба за помощ. „Това, което чухме от слуховете, е, че е отгледана от майка си, но поради битките там тя отбива малкото си и затова Мазли трябвало да бъде отгледана от хора“, каза говорителят на зоологическата градина.

Унгарската зоологическа градина каза, че в този случай е добре, че малкото е било отгледано от хора в къща, тъй като тя знае как да се държи в къщата, да не драска мебелите и да може да общува с други животни, като кучетата на пазача в зоопарка.

Маймуна звънна на спешния телефон 911 в САЩ

„Ще възстановим това животно стъпка по стъпка“, каза Петро. „Първата стъпка беше, че тя се храни от бутилка, след това трябва да се научи как се храни лъвът, да започне да яде сурово месо“

„Мазли“ означава „късмет“ на разговорния унгарски и това е нещо, което малката Мазли със сигурност е имала.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.