По думите ѝ няма как след 12 години затъване на сектори, превзети от корупция, нещата да се оправят за 7 месеца

Всяка една формация, която иска да разговаря с нас, трябва да заеме твърда позиция за конфликта в Украйна, за "Газпром" и разграждането на модела ГЕРБ-ДПС. Това заяви за „Твоят ден” по NOVA News кандидатът за депутат от “Демократична България” Бонка Василева. 

"Спокойна политическа среда е нужна за просперитет на българското общество. Седемте месеца създадоха спокойствие и начална глътка въздух на бизнеса и домакинствата. Реставраторите обаче имаха друг план за развитието на България", заяви тя. И допълни, че референдумите в Украйна са незаконни, а това е редно да бъде заявено от служебното правителство.

ДСБ: Коалиция на ДБ и ПП е по-добрият вариант за България, за да не се върне ГЕРБ на власт

Тя призова президентът Радев за ясна позиция относно войната в Украйна, а не да бъде наместник на Путин. "Неутрална позиция е опасна за нашето бъдеще, трябва да бъдем ясни, че то минава през Европа, не през Русия. Агресорската политика на Путин ще пренесе конфликта и във вътрешността на страната. Служебното правителство всява дестабилизация по енергийната тема и ни тласка към "Газпром", отбеляза тя. 

По думите ѝ няма как след 12 години затъване на сектори, превзети от корупция, нещата да се оправят за 7 месеца, тъй като процесите са трудни и бавни. "Трябва ни мнозинство за всички реформи, които желаем. Нямаме коалиция с БСП, имаме споразумение с ПП, а те потърсиха подкрепа от БСП и ИТН", посочи Василева.

Целия разговор гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.