Според нея ДБ има готовност за самостоятелно явяване на изборите

Коалиция на ДБ и ПП е по-добрият вариант за България, за да не се върне ГЕРБ на власт.  Хората очакват голям антикорупционен сбор, който да промени държавата. Въпреки това ние имаме готовност за самостоятелно явяване на изборите. Това коментира Бонка Василева, председател на ДСБ-София и представител на "Демократична България" за "Твоят ден".

"Протегнахме ръка към ПП, сега очакваме техния отговор. Днес ще подадем документи за регистрация в изборите. Не ни обижда това, че те чакат резултатите от социологическо проучвне, за да ни каже дали иска коалиция", обясни тя.

Атанасов: Би било добре, ако може да постигнем мнозинство само с ПП

По думите ѝ очакването е хората, които са злоупотребявали, да си получат заслуженото. "Имаме газова зависимост от Русия. "Газпром" се използва като дипломатическо оръжие, затова не бива да подновяваме преговори с тях. Не знаем дали газът от тях изобщо ще дойде. Те могат да ни дадат добра цена, но не и сигурност", заяви Василева.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.