По думите му Кирил Петков е първият премиер, заявил, че борбата с пътните инциденти е приоритет на властта

Необходима е система за пътна безопасност, която предугажда човешките грешки. Ако някой мисли, че може да му се размине заради дупка в законодателството, тогава ще продължи да го прави. Това не бива да се допуска. Това коментира за "Твоят ден" Настимир Ананиев от "Продължаваме Промяната".

"Отиваш в АПИ и казваш, че на определено място има нужда от оправяне на пътна маркировка. Тогава обаче се започва дълга бюрократична процедура. Когато някой отказва да си свърши работата, той трябва да бъде сменен", посочи той. 

Ананиев: Изчакваме да видим дали ПП и ДБ ще имат повече депутати заедно или поотделно

По думите му Кирил Петков е първият премиер, заявил, че борбата с пътните инциденти е приоритет на властта. "Искаме нова визия за АПИ, в която цялата администрация да се включи. Системата за пътна безопасност трябва да се ръководи от хора с визия", заяви Ананиев.

Според него в хората има надежда, разочарование и страх. "Много партии се заиграват със страха на хората, сред тях е "Възраждане".  Искаме гражданите да се почувстват европейци, без да се страхуват. Когато се сблъскат с несправедливост, стават гневни", подчерта той.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.