Политикът коментира стратегиите на ”Продължаваме промяната”

„Ако не сложим край на кражбите в България, няма да имаме просперираща държава. Ние бихме разговаряли с всеки, който истински вярва, че трябва да имаме правосъдна реформа и антикорупционна комисия, която да хваща престъпниците по високите етажи”. Това коментира Искрен Арабаджиев, кандидат за депутат от ”Продължаваме промяната”, в ефира на предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS.

Експерти: Кампанията е в контекста на драматични събития

Той каза, че социалната политика се базира на силен икономически растеж. ”Ако бизнесът не бъде рекетиран, ако произвежда повече, той ще генерира по-високи печалби, ще дава по-високи заплати, ще внася по-високи осигуровки. Това ще доведе до по-големи постъпления в бюджета”.

Арабаджиев подчерта, че инфлацията е сериозен проблем и предизвикателство. „Това е заради липсващата диверсификация на енергийните източници, която ни направи по-уязвими към високия скок на цената. Във времена на висока инфлация няма проблем да сме в дефицит, но да подкрепяме българските граждани. Когато инфлацията се укроти, дефицитите ще спаднат и ще имаме излишъци”.

 Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.