В деня за размисъл РИК замести членове на СИК по настояване на политическите партии

Ниска избирателна активност във Врачанско. Към 11:00 часа малко над 3% от хората бяха  гласували. Няма сериозни нарушения в деня за размисъл, отчетоха от Общинската избирателна комисия във Враца. Наложи се РИК да заместват членове от СИК по настояване на политическите партии и коалиции. 151 000 души имат право на глас в днешния ден в областта.

 

В РИК сигнали за нарушения на старта на изборния ден няма. Според председателя на Комисията Светлана Цветанова на територията на областта ще се гласува в 229 секции с машини, в 63 - с хартия, образувани са 24 подвижни секционни комисии, в общо 39 гласуват с бюлетини. "Разкрити са 9 допълнителни секции в домовете за стари хора, болници и в затвора. Започната е работа във всички секции", разкри тя. И допълни, че в Комисията е постъпил сигнал за едно нарушение - в Бяла Слатина. То касае нерегламентирано останали рекламни материали.

В село Руска бела са гласували малко над 15%. А в село Чирен е получен устен сигнал по телефона за нарушение, оказва се, че е фалшив.

ИЗБОРЪТ НА БЪЛГАРИЯ: Гласуваме на предсрочен парламентарен вот

ВСИЧКО ЗА ИЗБОРИТЕ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.