Това каза бившият председател на БСП

Бившият председател на БСП и бивш шеф на парламента Михаил Миков гостува в предаване „Денят на живо с Наделина Анева” по NOVA NEWS.

В ЦИФРИ: Кои са големите губещи на вота

Той коментира новината от днес, че лидерът на левицата Корнелия Нинова е била извикана на разпит в прокуратурата. „Тя да не е свещена крава? Като я викат в прокуратурата, и мен са ме викали – отиваш. Какво толкова, такава драма”, каза Миков. Той обясни реакцията на БСП с резултатите им от предсрочния парламентарен вот. „Леко фарсов елемент има в това. Чак пресконференция. В нощта на изборите няма да излезеш на пресконференция, а сега, защото прокуратурата поискала някакви документи, пресконференция и късане на ризи. Тъжна история”, отсече бившият председател на БСП.

„Тези хора, които се занимават с политика, виждат, че БСП вече не е първостепенен играч. Нещата могат да се случват и без БСП. Единствено ако трябва някъде да се добавят някакви гласове, да се примъкне БСП на софрата. Тя изгуби силата си на първостепенна партия”, добави Михаил Миков. По думите му лидерският модел на управление на столетницата е унищожил колективните органи на партията.

Според бившия председател на Народното събрание трудно би било излъчено правителство.

Целия разговор гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.