Вижте живописните улици и сгради

Живописни райони в Китай поставиха цветни светлини на антични улици и сгради през нощта, за да отпразнуват Националния празник, показвайки невероятни нощни сцени.

Светлинни шоута през нощта бяха проведени на добре запазената градска стена в град Сиан, северозападна китайска провинция Шанси по време на празника от 1 до 7 октомври.

С периметър от 13,74 километра и височина от 12 метра, градската стена на Сиан е най-завършената архитектура от този вид в Китай.

Проектират "детска градина" за тигърчета в Китай (ВИДЕО)

Яркият Great Tang All Day Mall в града представя уникална гледка, съчетаваща античен, културен, празничен и светски чар, връщайки посетителите обратно към династията Танг (618-907 г.).

В окръг Лейшан, югозападна китайска провинция Гуейджоу, хората в прочутото село Сиджианг Цианху Мяо са украсили своите висящи тавани със светлини и фенери, за да отпразнуват Националния празник.

Превърнаха река в Пекин в атракция и място за отдих (ВИДЕО)

Светлините, греещи върху дървените кокилни къщи и уникалната тишина на селото с хиляда домакинства, се съчетават, за да образуват райска гледка.

В град Фуджоу в източнокитайската провинция Фудзиен историческите и културни блокове на Трите алеи и Седемте алеи остават привлекателни за посетители през нощта по време на празника със своите 159 добре запазени сгради от династиите Мин (1368-1644) и Цин (1644- 1911) и тихата атмосфера.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.