Това коментира заместник-главният секретар на МВР Станимир Станев

Блъсналият момиче в София има седем наказателни постановления за дребни нарушения. Всички те са му били връчени и са платени. Има и налагани глоби по фиш - за липса на колан, за невключени светлини. Издаден му е и един фиш за каране с превишена скорост през септември. Това коментира в студиото на „Събуди се” заместник-главният секретар на МВР Станимир Станев.

„Шофьорът е на 59 години, с учудващо малък стаж като водач. На над 40 години придобива книжка - опитът му не е толкова голям. Има нарушения в кариерата си като шофьор”, уточни още той.  

Очаква се прокуратурата да повдигне обвинение на шофьора, научи NOVA от държавното обвинение. Спрямо здравословното му състояние ще се прецени кога да се изправи пред съда. 

NOVA научи неофициално, че пред полицаи шофьорът е разказал, че му е прилошало преди инцидента. Тази версия обаче не съвпада със свидетелските разкази, според които мъжът е гледал встрани.

 

 

Купеният вот

По отношение на предсрочните избори заместник-главният секретар на МВР уточни, че най-много сигнали и досъдебни производства за купен вот има в Монтана, Варна и Шумен.

„Продължава работата по разследването на този вид престъпления. Надявам се да стигнем докрай - това е амбицията и целта ни. Когато имаме категорични данни, ще ги обявим”, добави той.

Взривът на Кримския мост

Относно взрива на Кримския мост той препотвърди, че според информацията България няма нищо общо със случая. Спекулациите по темата определи като политически.

​Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.