Това разказа в "Здравей, България" Десислава Атанасова

Дете пострада в развлекателен център в столичен мол. Момичето било гост на детски рожден ден. То се покатерило на най-високата стена в центъра и паднало. Оказало се, че обезопасителният механизъм, който би трябвало да го държи,  не е закопчан. Момичето е откарано в „Пирогов” с травми на ръката и е претърпяло операция.

Десислава Атанасова е майка на пострадалото дете. Тя подчерта в ефира на „Здравей, България”, че инструктажът, който са имали децата, е обяснявал как сами да обезопасят въжетата, с които се спускат по стената за катерене. „Тя се е обезопасила, но явно не достатъчно добре и не е имало никого около нея, т.е. никой не е контролирал това дали тя е закачена правилно за стената, дали е обезопасена”, каза още Атанасова.

Дете падна от 6 метра височина в столичен парти център

След като детето паднало от 6-метровата стена, служители на парти центъра я преместили – нещо, което лекарите не препоръчват при фрактура, уточни майката. Тя разказа, че след инцидента служителите препоръчали на родители, присъстващи на рождения ден, да не викат Спешна помощ, а детето да бъде закарано в „Пирогов” с автомобил. По думите на Десислава Атанасова това е опит да се избяга от отговорност – служителите искали дъщеря й да напусне възможно най-скоро територията на парти центъра.

От центъра увериха, че няма техническа неизправност и подчертаха, че извършват вътрешна проверка. Негови служители се свързали и с майката на пострадалото момиче – попитали за състоянието му.

След инцидента, разказа още Атанасова, детето отказвало да говори за падането. Било уплашено и тепърва предстояли консултации с психолог.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.