Близките на детето разговаряха с главния прокурор Иван Гешев

Родителите на прегазеното дете от село Братаница се срещнаха с главния прокурор Иван Гешев. През юли миналата година, служител на полицията в Пазарджик блъсна и уби 8-годишната Моника на пешеходна пътека. Апелативният съд в Пловдив го осъди условно, след което жители на селото и близки на загиналото момиче организираха протест. Родителите на Моника заявиха, че дори не са били информирани какви са мотивите за условната присъда. И първата, и втората присъди са протестирани от Прокуратурата,  допълни главният прокурор на излизане. Гешев отново призова институциите да работят заедно срещу престъпността.

„Аз като майка не получих от Апелативния съд в Пловдив мотивите за условната присъда на убиеца на дъщеря ми. След започването на протестите получих единствено един лист, без никакви мотиви. Нямах право да разбера защо убиецът на дъщеря ми е получил такава присъда”, заяви Блага Калоферова, майката на убитото 8-годишно дете.

„Ще направим всичко възможно тези случаи да не продължават и да намалим тази престъпност, която залива българските граждани, очакваме всички български институции да ни подкрепят, защото би трябвало да работят в интерес на българските граждани“, каза след срещата Гешев.

Протест заради условна присъда на полицай, прегазил дете

„Главният прокурор ни каза, че държавата е зад нас и че може да разчитаме на него. Условната присъда е протестирана от държавното обвинение", коментира след срещата близък на семейството - Иван Спасов. Той добави, че днес детето е щяло да навърши девет години.

Гешев заяви, че трябва да се направи „възможното и невъзможното", за да има справедливост за българските граждани. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БТА/БГНЕС