"Модернизация с 8 изтребителя не може да стане", каза депутатът

„БСП, ДПС и ГЕРБ върнаха на първо четене хартиените бюлетини. Донякъде мога да разбера защо БСП направиха техния егоизтичен партиен интерес, поради това, че с “Възраждане” имат електорален проблем, но няма как да разбера, че помагат на ГЕРБ и ДПС да върнат фалшификациите на вота.”.

Това заяви депутатът Стоян Михалев от Демократична България" в предаването „Денят на живо” по NOVA NEWS.

Според него това е постепенно връщане на хартиения вот.

„Те първо искат да няма машини. Първата стъпка е паралелно хартиено и машинно гласуване, след това – изцяло хартиено. Те са разбрали, че не може да бъде манипулирано машинното гласуване”, твърди депутатът. 

Георгиев: Закупуването на нови изтребители F-16 не е изгодно за България

Отговорът на неговата парламентарна група е в предложението за преброителни центрове.  „Голямото преброяване беше в СИК. Модернизацията в България настъпва и това е неизбежен процес. Няма как да избягаме от това, че един ден българското общество ще има много по-честен вот”, обясни Михалев.

По темата със закупуването на вторите осем изтребителя, депутатът от ДБ смята, че модернизация на армията ни с 8 изтребителя не може да се случи. „Трябва ескадрила, трябва още техника. Няма как да си вземем едни 8 изтребителя - и всичко се приключва”, каза музикантът, който влезе в политиката.

„Останалите страни инвестират по 3% от БВП. Ние ще се борим за 2% от БВП да отиват за отбрана”, допълни Стоян Михалев.

Още от разговора вижте във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS следете на страницата на телевизията във Facebook, както и в канала ѝ във Vbox7.