Зимата се превръща в изпитание за учебните заведения

Зимата се превръща в изпитание и за училищата в страната, особено тези с малък бюджет. Разрешение на проблема намериха в Копривлен, Община Хаджидимово, където взеха дърва за огрев на изплащане. Своеобразният заем ще позволи на учебното заведение там да не затвори врати в най-студения сезон.

Доскоро не минавал ден, в който директорът на над 100-годишното училище в Копривлен Александър Белчев да не мисли за това как да осигури отопление през зимата. И тогава той отишъл при местен бизнесмен с молба училището да получи дървата, но плащането да се разсрочи.

„Обясних му, че ще направя всичко възможно до края на годината да изплатим дървата. Каза ми, че няма проблем”, разказа директорът.

„На човека му беше малко неудобно. Съгласих се”, каза Веселин Камбуров, бизнесмен.

Уговорката сега се спазва и от двете страни. Дървата са в мазето на училището, а по сметката на фирмата месечно постъпва част от дължимите 7000 лв.

В училището са сигурни, че тази зима учебният процес няма да бъде прекъсван заради ниски температури. Дори и дървата да свършат, има вариант да се купят допълнителни количества, без да се платят веднага.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.