Пожари продължават да горят на различни места в страната

Няколко пожара продължават да бушуват в Централна България.

При пожар в новозагорското село Баня загина 54-годишна жена. Трагичният инцидент е станал през изминалата нощ. Пожарът е възникнал след небрежно боравене с печка на твърдо гориво. Огънят е погасен.

От вчера гори и депото за отпадъци край Ракитница. Гасенето е изключително трудно и става с насипване на пръст и инертни материали, предоставени от община Стара Загора.   

Локализиран е пожарът на полигона "Ново село"

Следи се и качеството на въздуха. Най-рано резултати ще има в сряда.

Пети ден продължава борбата с пожара на военния полигон „Ново село”. Затрудненията там идват от евентуалното наличие на невзривени боеприпаси. „Пожарът е локализиран, навсякъде по периметъра има хора”, заяви комисар Владимир Демирев, директор РСПБЗН Сливен.

„Да, във връзка с проведено учебно занятие на полигона от там е тръгнал пожарът. Все пак това е полигон, използват се всякакъв вид оръжия, които биха могли да предизвикват възникване на пожар”, заяви Антоний Андонов заместник-областен управител на Сливен.

„Има такива боеприпаси, ние тази опасност я знаем и не я крият от нас. Съобразяваме се с това, действаме изключително внимателно под непосредствено ръководство на началника на военния полигон. Той ни казва къде евентуално може да има снаряди”, заяви комисар Демирев.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.