„Ако „хартиената коалиция” оттегли среднощните си безумия, още днес ще влезем в зала”, уточни той

Министерският съвет на ГЕРБ избра и гласува тези машини за гласуване. Не Мадуро, а Борисов ги избра. ЦИК, с председател от квотата на ГЕРБ, ги избра. Това коментира в Народното събрание съпредседателят на „Продължаваме Промяната” Кирил Петков.

„Държим да видим оттеглянето на целия законопроект за ИК. Ако „хартиената коалиция” оттегли среднощните си безумия, ние още днес ще влезем в зала. Още днес те могат да изтеглят своите предложения и заедно с обществените организации можем да стартираме дебата отново”, обясни Петков.


Той подчерта, че ГЕРБ, БСП и ДПС са избрали да „отворят” Изборния кодекс. „Защо имат фиксация върху Изборния кодекс? Това ли е най-важното за българските граждани? Искат да направят подмяна на вота на българските граждани. Реално, искат да връщат измамите с хартиените бюлетини. Реално, искат да затворят Обществения съвет, който ги критикува. Искат да превърнат машините в прости принтери. Искат да усложнят гласуването на българите в чужбина”, е мнението му.

Съпредседателят на „Демократична България” Христо Иванов посочи, че са готови да водят сериозни разговори. „Сериозен диалог може да се води при две условия. Едното е да си изтеглят законопроекта, за да започнем на чисто. Второто, което предлагаме, е временна комисия, която да се занимае с измененията в Изборния кодекс - структурирано, публично, по начин, който наистина може да произведе смисъл”, коментира той.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.