Шведските и датските разследващи органи инспектираха четири дупки

Следи от експлозиви са били открити върху повредените тръби от Северен поток. Това обявиха от прокуратурата в Стокхолм. Така те на практика потвърждават версията за саботаж.

Властите в Швеция и Дания провеждат разследване на четирите пробойни в северен поток 1 и 2. Газопроводите свързват Русия с Германия през Балтийско море. Кремъл обяви, че ще изчака финалното заключение на разследващите, преди да предприеме каквито и да било мерки за поправка на тръбите.

250-метров участък от "Северен поток 1" е бил унищожен

„Първо, трябва да се направи пълна оценка на повредата, трябва да анализираме цялостната информация преди специалистите да дадат оценка какви са перспективите за възстановяване или не”, каза говорителят на Кремъл Дмитрий Песков. 

"Знаете, че тече съвместно разследване на повредения участък. Затова ще изчакаме, необходимо е търпение, за да се получи информацията от съвместната група или от участника от наша страна – „Газпром”, допълни Песков.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БТА