Според него "Лукойл" искат да заобиколят санкциите

Президентът беше изключително диалогичен с ГЕРБ, а ДБ използва възможността да ги нападне. Защо изобщо се правят тези консултации, ако отиваме на предсрочни избори? Служебното правителство прави поразия след поразия. Една от тях е, че не внесоха Закон за бюджета. Това каза Искрен Митев от "Продължаваме промяната" за "Твоят ден".

Според него в последните 8 години "Лукойл" не е внесла нито лев печалба, а има и подозрения за счетоводни модели, които да крият печалба. "Договаряме се санкциите да не важат за нашата страна, но сякаш казваме, че искаме да продължаваме да си работим с руски петрол. "Лукойл" искат да заобиколят санкциите", посочи той.

Относно комисията за ревизия на изборното законодателство Митев смята, че ГЕРБ създава хаос и после се опитва да измисли решение. "Защо Бойко Борисов не си направи правителство, след като вече има мнозинство? Възрастните хора в България имат мобилни телефони, обидно е да кажем, че ги е страх да натиснат няколко пъти монитора", смята Митев. 

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.