Климатичният феномен "Ла Ниня" продължава да влошава условията в региона

Производителите на кафе в Бразилия усещат последиците от продължаващия феномен „Ла Ниня“, като колебанията в температурата и моделите на валежите влошават сушите и наводненията в различни региони, увреждат културите и нанасят огромен спад на реколтите.

Климатичният феномен включва необичайно ниски температури на повърхността на морето в източната и централната екваториална част на Тихия океан, като настоящата вълна вече продължава почти три години.

НАСА и ООН илюстрираха климатичните промени на Земята от 1880 г. насам (ВИДЕО)

Пазарът очаква неизбежен спад на основните култури в Бразилия като боб, царевица и кафе тази година, тъй като "Ла Ниня" продължава да причинява сътресения.

През 2017 г. годишното производство на кафе на зърна в региона е било близо 14 000 тона. През следващите години, местните експерти очакват регионът да произведе не повече от 10 000 тона кафе.

Страни, засегнати от глобалната суша, обявиха съюз за борба с недостига на питейна вода (ВИДЕО)

„Можехме да произвеждаме 50 торби кафе на зърна на хектар преди три години, но сега можем да произвеждаме само 15 торби на хектар. Най-голямото предизвикателство пред производството на кафе през последните години беше времето. Имахме три години на непрекъснато лошо време, което сериозно засегна нашето производство. Преживяхме градушка, слана, недостиг на вода, висока температура и какво ли още не", каза Адемар Перейра, президент на селския съюз на Каконде.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.