Политикът каза, че ако БСП бъдат поканени на разговори ще откликнат

„Изненадваща е заявката на ПП и ДБ за правителство на малцинството. Явно нямат намерение да водят разговори с други политически сили”, каза Атанас Зафиров от БСП в ефира на „Твоят ден” по NOVA NEWS.

„Чувал съм за всякакви форми на правителство на малцинство, но не съм чувал за такова, на което не му стигат близо 50 гласа за мнозинство”, каза той. Според него такава форма не може да бъде нито реализирана, нито устойчива.

Зафиров каза, че ако БСП бъде поканена на разговори с втория мандат те ще откликнат с приоритетите, които са заложили.

Гешев: Оставам с впечатление, че държавата е безучастна към войната по пътищата

Депутатът каза, че дебатът за хартиената бюлетина в обществото беше широк и предстои демократично гласуване. Според него няма нужда от комисия, тя не би променила позициите на народните представители. Достатъчно дълго време загуби Народното събрание в дребнотемие, заяви политикът.

Законопроектът на БСП е въвеждане на смесено гласуване, каза той. Въвеждайки смесеното гласуване, не връщаме само хартиената бюлетина, а даваме възможност за избор, това е демократично, заяви Зафиров.

Целия разговор гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.