По думите ѝ внасяне на промени между първо и второ четене е като да искаш да имаш заплата от 5000 лева и да си напишеш чек на една тетрадка

Възможно е служебният кабинет да преосмисли решението си да не внася бюджет. Като видят ротацията с мандатите може би ще решат, че е необходим пълноправен бюджет. Това каза Венеция Ангова от "Продължаваме Промяната" за "Твоят ден".

"Редно е да се внесе пълноправен бюджет за НЗОК и НОИ. Невнасянето на бюджет от кабинета месец по-късно показва нарушение на Конституцията и на Закона за публичните финанси. В днешните текстове няма числа, има само дати. Посочени са разпоредби като минималната заплата, които ще продължат да действат до приемането на пълноправен бюджет. Ние ги подкрепяме, но е необходимо да бъдем адекватни на настоящия момент, затова е нужно да се актуализират цифрите", посочи Ангова. 

Христанов: Кодът на машините е в ЦИК, той е публичен

По думите ѝ да внесеш промени между първо и второ четене е като да искаш да имаш заплата от 5000 лева и да си напишеш чек на една тетрадка. "Това поставя под риск системата за публични финанси, няма възможност за прогнозируемост. Вероятно е нужно отваряне на нова бюджетна процедура", смята тя. 

"По отношение на Изборния кодекс виждаме промяна на тактиката - подават ни го на ден по лъжичка. Следващите дни ще го предлагат като втора точка, докато не се изчерпи", прогнозира Ангова.

Целия разговор гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.