Става дума за историята с открити снимки на непълнолетни и кореспонденция с 14-годишно момиче

Новият собственик на Twitter Илон Мъск публикува на страницата си в социалната мрежа линк към публикации на журналиста Мат Тайби, на когото предостави доказателства за укриване на скандала от Twitter с Хънтър Байдън, син на президента на САЩ Джо Байдън.

Става дума за историята с дадения за ремонт лаптоп на Хънтър, в който бяха открити снимки на непълнолетни и кореспонденция с 14-годишно момиче, както и материали, сочещи участието му в трафика на наркотици и използването на политическото влияние на баща си за лобистки дейности.

Това се случи през 2020 г., малко преди президентските избори в САЩ. Документите, които Мъск е дал на Тайби, показват, че Туитър е предприел извънредни мерки, за да „потуши“ скандала.

Линкът на Илон Мъск бе придружен с призива „да започваме”, след като преди това той обеща да публикува документи за ролята на социалната мрежа в скандалът с лаптопа Хънтър Байдън.

Тайби написа в профила си, че „Туитър е предприел екстремни мерки, за да скрие тази история, като премахна връзки и публикува предупреждения, че (тази информация) може да е „несигурна“. Те дори блокираха директно съобщения и информация, като такъв инструмент е предназначен само за изключителни случаи, например по отношение на детската порнография“. И това е само един пример от много случаи, в които Туитър е възпрепятствал свободния поток на информация.

Според журналиста социалната мрежа е получила и уважила искания за преглед на съдържанието както от кампанията на Джо Байдън, така и от бившия началник на кабинета на републиканците Доналд Тръмп. В същото време, според журналиста, ръководството на социалната мрежа поддържало по-тесни контакти с демократите, отколкото с републиканците.

Все пак автентичността на информацията, предоставена от Тайби, все още не може да бъде потвърдена.

Вторият син на президента Байдън погасява данъци със заеми

През октомври 2020 г., малко преди президентските избори в САЩ, вестник „Ню Йорк пост” публикува поредица от материали, базирани на кореспонденция, за която се твърди, че е намерена в лаптопа на Хънтър Байдън, открит в сервиз за ремонти на компютри в щата Делауеър. Собственикът на работилницата направил копие на твърдия му диск, което беше дадено на Руди Джулиани, личен адвокат на тогавашния американски президент Доналд Тръмп. По-късно лаптопът бе конфискуван от ФБР.

Британският вестник „Дейли мейл” пише, че снимките, намерени на лаптопа, може да показват участието на Байдън-младши в престъпни дейности в областта на трафика на наркотици и проституцията.

Републиканецът Джеймс Комър от Комисията за надзор на Камарата на представителите обеща през ноември разследване на президента на САЩ Джо Байдън за това дали семейството му е участвало в международни бизнес схеми и дали американският лидер представлява риск за националната сигурност.

Според законодателя, на когото се позоваха медиите, президентския син Хънтър е влязъл в бизнес връзки по света и може да стане милионер просто като осигури достъп на заинтересовани лица до високопоставени членове на семейството си. Освен всичко друго, както бе посочил Комър, Хънтър Байдън може да е свързан с трафиканти на хора и доказателства за противоречивата дейност се съдържат в неговия лаптоп. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.