Сред загиналите е и полицай

Протести в сирийската провинция Суейда прераснаха в сблъсъци, което доведе до смъртта на демонстрант и на полицай. Ранени са седем души, съобщи Асошиейтед прес.

Антиправителствените протести са рядкост в Сирия, където президентът Башар Асад прегази продемократичните бунтове преди десетилетие. Асад оцеля при последвалата гражданска война, но конфликтът донесе бедност, продоволствена несигурност и енергийна криза.

Макар и населената предимно с друзи провинция Суейда като цяло беше пощадена от гражданската война, през последните години там са избухвали протести срещу корупцията. Десетки хора се събраха днес пред сградата на областната управа, за да протестират срещу тежката икономическа ситуация. Те скандираха антиправителствени лозунги, а някои успяха да нахлуят в зданието.

Министерството на вътрешните работи заяви, че влезлите в сградата са били въоръжени, изпочупили са мебели и прозорци и са откраднали документи. Нападнато е било и районно полицейско управление.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БТА