На срещата с ГЕРБ ще се очертае макрорамката, при която бихме могли да имаме сближаване на по-късен етап, допълни депутатът от БСП

Правителство може да има и с втория, и с третия мандат. Зависи какви политики ще предложат ПП, може да ги подкрепим. Това заяви за "Твоят ден" Драгомир Стойнев от БСП.

"Считам за съвсем нормално да отидем на разговори с ГЕРБ, макар че по начало позицията ни е непроменена - няма да ги подкрепим. Ще се очертае макрорамката, при която бихме могли да имаме сближаване на по-късен етап. Вероятно това няма да стане с първия мандат", смята той.

Започнаха срещите за съставяне на кабинет 

По казуса с Шенген Стойнев посочи, че критериите са изпълнени. "Вече всичко е въпрос на дипломация, действията на Нидерландия не отговарят на европейските принципи. Все пак през тях минава почти целият наркотрафик, но като членка имат право на вето. Не трябва обаче да има ответни действия срещу тях, макар че не постъпиха честно", каза още Стойнев.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.