Според Костадинов приемането на еврото може да предизвика гражданска война

"Възраждане" направиха протестна демонстрация в столичен мол. Поводът - конференция за еврото и еврозоната. 

Минути след началото на събитието "България в Еврозоната" привърженици на партията се появиха пред залата и издигнаха плакати в знак на протест срещу приемането на еврото. На мястото се появи и лидерът Костадин Костадинов, както и всички депутати.

След като охраната на събитието, както и служители на НСО, охраняващи вицепрезидента, отказаха да пуснат депутатите на "Възраждане", почти се стигна до сблъсъци.

По-късно Костадинов и депутатите бяха пуснати в залата, където подвикваха по време на изказването на управителя на БНБ.

"Тук сме ясно и категорично да кажем, че не желаем подобни опити за саботиране на гражданското мнение да се случват на гърба на българската държава. Тук има хора, които представляват държавата и европейски институции, а същевременно се представя като частно мероприятие. От друга страан ще бъде отразено като становище на България. Оказа се, че има липсващ списък с гости, а има и частна охрана, НСО и полиция", посочи лидерът на "Възраждане". 

По думите му на входа на мола има хора, които допускат посетители на принципа "харесваш ми, не ми харесваш". "Нормално ли е? Мен защо никой не ме провери? Какво като съм депутат? Кой точно тук е заплаха? Искаме референдум, защото българите не желаят унищожаване на лева и ни тласкат към гражданска война", заяви още Костадинов.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.