Според него трябва президентът или министърът на отбраната да се явят в пленарната зала

Коалицията на войната закри заседанието, за да вкара точка за утвърждаване на изпращане на оръжие и вероятно войници на Украйна. Това е преводът на "военна помощ". Защо списъкът с оръжия е засекретен? Да кажат какво крият от българския народ, като оръжията са купени с парите на българските граждани. Това каза Христо Проданов от БСП за "Твоят ден".

По думите му БСП продължава да иска съдебен контрол върху актовете на главния прокурор. "Още не сме чули отговор на въпроса за кюлчетата, за пачките и ред други въпроси, например корупцията по магистралата. БСП няма да подкрепи ГЕРБ, но чисто цивилизационно отидохме да го кажем лично на проф. Габровски. Все пак по различни политики се формират мнозинства", посочи той. 

Според него трябва президентът или министърът на отбраната да се явят в пленарната зала и да обяснят "прибързаното" решение за изпращане на военна помощ за Украйна.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.