Хари Драганов е един от най-известните ни оперни изпълнители на Запад

Хари Драганов е един от най-известните ни оперни изпълнители на Запад. Пял е на една сцена със световни имена, а в себе си носи кръвта на Софроний Врачански. След повече от 30 години живот в чужбина се завръща в България, за да възроди духовната музика.

„Смятам това за продължение на своята кариера. Отново в България след толкова години навън е естественото продължение на това, което искам да правя. Никога официално не съм пял на българска сцена. Сега осъществявам мечтата си да дойда в моята родина, където е крайно време да се чуе и види какво искам да дам на публиката”, каза той.

Драганов обяснява, че българската публика винаги му е липсвала, като се надява сега вече да навакса.

Освен всичко, той е потомък на Софроний Врачански. „Аз го усещам по-скоро като призвание да продължа, доколкото умея, красивите, добри, полезни и правилни неща, които са правили моите предци. Това може да бъде определено и като тежест. Аз обаче не го приемам така, а като светлина и радост да мога да продължа такава една традиция”, подчерта той.

Драганов посочи, че най-важното за него е да направи, каквото може за България и за българщината.

Повече гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook