Той подготвя биографична книга с неразказвани истории

Алчност и глупост владеят света - алчност продава, глупост купува. Алчността, ако приемем за убиец, глупостта му е съучастник. Алчност прояжда, глупост дояжда. Борбата между доброто и злото всъщност е между хармонията и хаоса. Това каза за "Денят на живо" музикантът Кирил Маричков.

В момента завършва биографичната си книга. "Всичко е пречупено през моите спомени - Комунизмът и Преходът. В нея има различни историйки. Никола Мушанов е мой кръстник. Част от неговите спомени са поместени в книгата, която подготвям. Колебая се за заглавието, не знам какво точно да бъде. В нея има и исторически неща, свързани с нашето семейство. През април трябва да излезе. Родът ни е от Калофер. На баба ми родът обаче е Странски. Дядо ми е бил най-добър приятел на Христо Ботев", разкри той.

Маричков: Направиха грешка с ареста на Борисов, беше грозна милиционерщина

По думите му Георги Димитров не е искал да бъде екстрадиран в България, а в СССР и Франция. "Бях част от Бъндараците, първата българска рок група. Това са двама братя - Бънди, който се казва Димитър и Вачо, който се казва Иван. ТойT е по-малкият и е мой съученик. Чудихме се какво име да си намерим, мислех да е Щурците или Чукундури. Едни момчета ни нарекоха Бъндараците, но политиците не знаеха какво е това. Предизвикателно беше, че пеехме на английски", спомни си Маричков. 

Той е бил депутат във Великото Народно събрание. "Популизмът взема връх над всичко друго. Не виждам изход от положението с тези червени линии. Дори да има правителство, то няма да е стабилно и дългосрочно. Има закучване спрямо останалите на база принципи, които се оказват популизъм", обясни той.

Новогодишното му пожелание е за здраве, щастие и любов. 

Повече вижте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.