Коментар на Никола Тулечки от сдружение „Данни за добро”

Кръгла маса в Народното събрание, организирана от "Демократична България", обсъди проблема с дезинформацията под надслов "Влияние на дезинформацията в условията на геополитически кризи".

Според Никола Тулечки от сдружение „Данни за добро” това е важна крачка към противодействие на проблема. "Дезинформацията е изключително важна за нашето общество и трябва да се говори за нея. Термините "фалшиви новини" и "пропаганда" трябва да се добавят в законодателството. Социалните мрежи не се смятат за медии от СЕМ и не подлежи на контрол, а там тече огромна част от социалния дебат, а мнозина се информират само оттам", каза той. 

По думите му чрез контрапропаганда може да се противодейства с Център за стратегическа комуникация. "В среда, където всеки може да каже каквото си поиска, трябва да правим усилия да усилваме истината и да не даваме трибуна на фалшивите новини", посочи Тулечки.

Повече гледайте във видеото.  

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.