Има и ранени

10 души са загинали, а още десетима са ранени при стрелба в калифорнийския град Монтерей Парк. Трагедията е станала в танцово студио, в близост до мястото, където малко по-рано хиляди се събраха за местния фестивал за посрещане на китайската Нова година.

Полицията все още издирва нападателя, смята се, че става въпрос за мъж. На мястото на инцидента пристигнаха и агенти на ФБР. Мотивите за престъплението не са известни. В района има засилено полицейско присъствие. Градчето Монтерей Парк се намира на 13 километра от Лос Анджелис.

Андрю Мейър от полицията на Лос Анджелис разказва: „Когато екипите ни пристигат на мястото, виждат много хора, които се опитват да избягат с писъци от сградата. Когато влизат вътре, полицаите откриват много жертви. Екипите на пожараната оказват първа помощ на пострадалите и констатират смъртта на 10 души, които са загинали на място. Още поне десетима са ранени, те са транспортирани до местните болници в различно състояние - от стабилно до критично. Заподозреният е напуснал местопрестъплението и остава в неизвестност.“

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БГНЕС