Такова мнение изрази бившият директор на Национална служба “Полиция”

Ако не вземат спешни мерки България и Европа ще бъдат заляти от мигрантска вълна Такова мнение изрази ген. Васил Василев, бивш директор на Национална служба “Полиция”.

“Мигрантския натиск започна през 2005 г. Европа и България го проспахме. Тази маса, която идва в момента е от друг свят, начин на живот, друго съзнание, друг манталитет. Ще ни залеят. Ако не се направи нещо много голямо, за да бъдат спрени”, каза той в студиото на “На Фокус с Лора Крумова”. 

Според него Европа е прекалено либерлана към мигрантите. “Да ще се научат да минават през пропускателните пунктове”, призова ген. Василев. 

Българин е задържан в Румъния за трафик на мигранти

Той коментира още уволненията на шефове на районни управления, настъпили след множеството инциденти с полицаи и мигранти. 

“Реформа се прави, когато знаеш какво искаш да направиш. Тези уволнения на началниците - не знам какво постигнаха”, каза той и изтъкна 5 приоритета, които са важни, за да “върви МВР” - добър подбор на кадри, обучение на състава, възпитание, дисциплина и контрол. 

“Един полицай трябва да е в колектив първите 5 години от своето обучение, казва той, като сравни българската с немската школа за служители на МВР. 

Самият той обаче отказва да се върне обратно в системата. “Аз каквото съм могъл да дам - съм дал. Трябва да дойдат образовани хора с изграден морал”, категоричен е ген. Василев.

Целия разговор гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.