Жертвите на земетресенията вече са над 24 000

Правителството на Турция ще предприеме мерки срещу лицата, които са замесени в мародерство и други престъпления в окръзите, засегнати от разрушителните земетресения. Това заяви в събота Реджеп Ердоган, предаде Ройтерс. Турският президент говори по време на посещение в районите на труса.

„Ние обявихме извънредно положение. Оотсега нататък хората, които участват в мародерства и отвличания, трябва да знаят, че ръцете на държавата ще стигнат", категоричен е той. 

Трагедията в Турция и Сирия В СНИМКИ

Въпросът със сигурността в района, засегнат от земетресенията, попадна във фокуса на внимание, след като австрийската армия прекрати временно спасителните операции. По думите на говорител на въоръжените сили причината е „нараснали затруднения в сферата на сигурността“.

Ердоган каза още, че стотици хиляди сгради в Южна Турция са станали необитаеми и обеща властите да предприемат стъпки за възстановяване на разрушените градове в рамките на седмици.

„Ние планираме да изградим отново стотици хиляди сгради. Ще предприемем конкретни стъпки в рамките на няколко седмици“, посочи турският президент.

ВСИЧКО ЗА СМЪРТОНОСНИЯ ТРУС В ТУРЦИЯ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: София Георгиева, БТА