Дадени са указания да бъде назначена видеотехническа експертиза

След публикациите в социалните мрежи, прокуратурата се е самосезирала по случая с 19-годишния младеж, пребит пред заведение в Плевен. На случая бе дадена гласност, след като бащата на пострадалото момче разказа за него с пост в социалните мрежи. 

Баща твърди, че синът му е пребит от полицаи в Плевен

“Образувано е досъдебно производство. Изискани са записите, които покриват мястото, където е станал инцидента”, каза окръжният прокурор на Плевен Владимир Николов в ефира на “Здравей, България”. 

Делото е възложено на следовател. Дадени са указания да бъде назначена видеотехническа експертиза, в която да има лицево-идентификационно изследване, каза още той. 

Николов призова: "Цялата общественост да запази спокойствие. Случаят ще бъде изяснен в максимално кратки срокове”, обеща той.  

СЛЕД ПОБОЯ НАД 19-ГОДИШЕН В ПЛЕВЕН: Има отстранени служители на МВР

По първоначални данни, с които разполага плевенската прокуратура, вътре в заведението възниква инцидент между две групи хора и впоследствие той се пренася навън. В този момент преминава въпросната група служители на МВР, които обаче са в извънработно време. 

Полицаите твърдят, че минавайки покрай мястото са се намесили, за да прекратят бой между двете групи, каза Николов. 

Тепърва ще бъде изяснено колко точно са били униформените, как и защо са се намесили и дали са подали сигнал до свои дежурни колеги. Николов се опасява обаче, че иззетите камери, може и да не предоставят достатъчно информация, защото инцидентът е станал в тъмната част на денонощието.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.