Тя промени завинаги начина, по който гледаме на храната, и остави неизличима следа

В кулинарния свят малко са фигурите, които са по-мащабни от тази на Джулия Чайлд.

Въпреки че никога не е готвила в професионална кухня, Чайлд промени завинаги начина, по който гледаме на храната, и остави неизличима следа върху телевизията, готварските книги и гастрономията като цяло.

Мобилно приложение бори разхищението на храна и ни помага да пазаруваме по-евтино

Джулия се влюбва във френската кухня (по време на вечеря със стриди и морски език - sole meunière, в Руан), и след кaто посещава готварски курсове в уважаваната школа Le Cordon Bleu и учи при други майстори готвачи, се присъединява към женски готварски клуб, където среща Симон Бек, която работи върху френска готварска книга за американци. Когато е издадена през 1961, книгата, озаглавена "Овладяване на изкуството на френската кухня" (Mastering the Art of French Cooking), се превръща в бестселър и изстрелва Чайлд към световна слава.

 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.