Той оперирал 28 души

Апелативният съд в Букурещ осъди днес мним италиански лекар на три години и десет месеца затвор. Той е обвинен, че е оперирал 28 души в няколко частни клиники, въпреки че не е имал право да практикува в Румъния, предаде агенция Аджерпрес.

Съдът отхвърли жалба на Матео Полити и потвърди присъда, наложена от съда в Букурещ през ноември 2022 г. Италианецът е осъден за няколко престъпления, свързани с измама и фалшификация.

Мъжът е задължен да заплати морални и материални щети на няколко лица, които варират от 1000 леи (203 евро) до 11 800 евро. Италианецът е работил като пластичен хирург за пет медицински заведения в Румъния, без да има това право през 2018 г. За целта той е изготвил поредица от документи с невярно съдържание.

Матео Полити направи опит да избяга от Румъния, след като започна разследването срещу него, но бе заловен на границата през 2019 г., припомня агенцията.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: София Георгиева, БТА