Небостъргачи, луксозни басейни и живописни зоопарк и аквариум очакват посетителите

Дубай – перлата в сърцето на Обединените арабски емирства. Град, който събира в себе си културата и традициите на мюсюлманите, но е и подслон за милиони чужденци, които привнасят своя собствен свят в туптящото сърце на Емирствата. Накъдето и да се обърнеш, докато се разхождаш в този приказен град виждаш високите небостъргачи, които се опитват да достигнат основата на небето.

Показваме ви единствения басейн, който се намира на 200 метра височина. С височината, на която се намира, той успява да ни накара да погледнем над града през погледа на боговете. 360-градусовият инфинити басейн предлага уникални гледки към всяка една точка на града – от Палм Джумейра, през самия град, чак до блестящият хоризонт на арабския залив. „Аура” е единствено по рода си преживяване, което задейства всички сетива и наистина е незабравимо място, в което се улавя същността на Дубай в нови висоти.

Потапяме ви и в дълбините с аквариума и подводния зоопарк на Дубай. Със своите 10 млн. литра вода и хиляди морски обитатели, аквариумът се нарежда сред едни от най-големите в света. Той е разположен на приземното ниво на мола на Дубай и в него има над 300 акули и скатове, както и една от най-големите колекции от пясъчни тигрови акули. Аквариумът е с дължина 51 метра, височина 11 и ширина 20 метра, като посетителите му могат да преживеят усещането на океанското дъно като минат през стъкления тунел под него, който дава 270-градусова гледка под морското дъно. Освен тунела, посетителите могат да се разходят със специална лодка със стъклено дъно, която дава възможност да се видят всичко обитатели на аквариума. Най-смелите посетители могат да се потопят директно във водата и да плуват с акулите.

В подводния зоопарк, който е разположен на ниво две над аквариума може да се запознаете отблизо с други водни същества, които обитават нашите реки и океани. Подводният зоопарк отвежда посетителите му до три екологични зони – дъждовна гора, скалист бряг и океан. На тези места може да срещнете различни животни, сред които видри, пирани, морски кончета, отровни медузи, риба стрелец и много други. Това, което със сигурност не трябва да пропускате при посещението си в зоопарка, са 750-килограмов крокодил от Австралия, както и пингвините, които живеят в свръхмодерна клетка, напомняща родната им Антарктида.

Вечерята в небето е спиращо дъха кулинарно преживяване, което може да изпитате докато сте на почивка в Дубай. След инструкции за безопасност и слагане на много колани, започва издигането. За да може да започне кулинарното пътешествие, масата трябва да бъде вдигната на 50 м над земята. Гледката към нощен Дубай и пристанището на града кара всеки човек да забрави за височината, а вечерята е черешката на тортата. Тя гарантира спомен за цял живот.

Очаквайте кадри от още интересни и любопитни места в града – в ефира на „Събуди се”.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.