Има задържани

Специализирани полицейски операции за противодействие на престъпността и опазването на обществения ред се провеждат в областите Стара Загора и Пазарджик.

Акцията в Стара Загора стартира в ранните сутрешни часове. Следи се и за нарушения за изборното законодателство. Проверении са 221 лица, автомобили и търговски обекти. По ЗМВР са задържани 5 лица. 

Спецакция в Югоизточна България (ВИДЕО+СНИМКИ)

В Пазарджишко пък се проверяват търговски обекти, заложни къщи, питейни заведения, игрални зали и клубове. Правят се проверки на моторни превозни средства и лицата в тях. В град Септември полицията е открила списък с имена на хора и суми срещу тях. На мястото е извършен оглед от дежурна група на полицейското управление.

Извършват се проверки на територията на пазарджишкия квартал "Изток", велинградския квартал "Анезица", в кварталите  "Пирин" и "Луковица" в гр. Пещера, в селата Семчиново и Симеоновец , както и в градовете Септември и Панагюрище, каза още Стоянов.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: Георги Манев, NOVA/Николета Манджукова, БТА