Задържаните за нападението са освободени

След инцидента с пребит шофьор на линейка председателят на регионалната структура на КНСБ в Центъра за спешна медицинска помощ Климент Милчев призова за Закон за спешната помощ. Последният случай на агресия над спешен екип е от Руен, Бургаско. Ереджеп Кадир бе нападнат от роднини на пострадало в катастрофа дете. Шестима мъже бяха задържани за 24 часа, след което са пуснати на свобода. Близките на раненото дете заявиха, че до агресията се стигнало заради обиди от страна на шофьора.

Шестима мъже са задържани за побой над шофьор на линейка в Бургаско

„Ереджеп ми разказа, че са се отзовали веднага след постъпил сигнал за катастрофа. Не е имало закъснение. При пристигането на екипа медицинският фелдшер се е насочил към детето. Той е обяснил, че то не е сериозно ранено и е с повърхностна рана, която трябва да се прочисти в Спешния център. Шофьорът отишъл до катастрофиралия автомобил, за да види как е шофьора му, тъй като бил пожълтял. В този момент дошла майката на 8-годишното дете и започнала да обижда и блъска Ереджеп. След това са пристигнали още 3-4 коли. От тях слезли няколко нетрезви мъже, които започнали да го бият”, разказа в ефира на „Здравей, България” Милчев. По думите му подобни случаи на агресия стават все по-чести.

„По какъв начин ще бъдем защитени от държавата? Арестуваните са пуснати още на следващия ден. Не можем да ходим въоръжени с бухалки и сопи при пациентите. Това не е решение”, каза той.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.