Над 120 вина италианско вино, зехтин и крафт бира може да дегустирате в ЦВК
За да изберем добър зехтин, трябва да се съобразим с три характеристики – с цената, с внимателен прочит на етикета и да дегустираме вкуса му. Това заяви Пенка Нешева в предаването „Събуди се” по време на откритата дегустация на вина, зехтин и деликатеси от Италия в Централния военен клуб в София. Нешева е делегат на Академията за италианска кухня – културна институция с над 70-годишна история и сомелиер на зехтин. По думите й, за да станеш сомелиер на зехтин, се изисква сериозна подготовка и образование.
За избор на хубаво вино италианският сомелиер на вина обясни, че гостите на събитието могат да опитат над 120 различни вида вино от територията на цяла Италия. Представени за дегустация е и занаятчийска крафт бира.
Организаторът на събитието обясни, че идеята им е дошла след дегустация в България на различни вина.
Новините на NOVA - вече в Instagram, Twitter, Telegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.