Тя е парамедикът с безплатни курсове за кандидат-студенти по медицина

Тя променя здравната система отвътре, като променя хората в нея. Катерина Костадинова е един от хората, които поемат първата COVID вълна като парамедик в централна реанимация в Пирогов, а днес прави безплатни курсове за кандидат-студенти по медицина. 

СПАСЕНИЯТ СПАСИТЕЛ: Виктор Варошкин - парамедикът от въздушната линейка

"Има случаи, в които човек, за да постигне нещо, не стъпва върху импулси като любов и радост, а като гняв и обида. Тези емоции също могат да бъдат трамплин, за да се случат неща в живота ни. Много ценна способност е негативните емоции човек да успее да превърне в нещо съзидателно", смята тя.

Споделя, че се опитва да създава допълнително учебно съдържание за интересуващите се от медицинските науки. А първият проект е за курсове по химия и биология за кандидат-студенти. Те са безплатни благодарние на програмата на Nova Broadcasting Group - ПРОМЯНАТА.

Ориентира се към здравната система на по-късен етап от живота си - след като майка ѝ и брат ѝ си отиват от инфаркт. "Отне ми години да се съвзема от загубата. Усещането за безсилие предизвиква най-много гняв. Това, че близките ти са страдали, а ти не си успял да направиш нищо. Усещах желание това никога да не се случва в живота ми - да съм безсилна когато мой близък страда. Така започнах да се занимавам с медицински науки", разказва Катя.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.