Вчера Борислав Сарафов, подаде сигнал в държавното обвинение срещу своя ръководител

След лавината от поискани оставки в Прокуратурата, ресорната колегия на Висшия съдебен съвет се събира на редовно заседание.

Днес едва ли ще чуем за оставка, защото кадровиците тепърва ще обсъждат мотивите за всяка една от тях. Най-вероятно първа по ред ще бъде тази на заместник-главния прокурор Борислав Сарафов.

Вчера обвинител номер 1 внесе във ВСС искане за образуване на дисциплинарно производство. Шестима от общо 10-те члена на колегията трябва да кажат "Да" , за да напусне Сарафов поста си.

От своя страна шефът на Следствието поиска оставката на своя заместник - Ясен Тодоров. Тя обаче минава през предложение на главния прокурор и поне на този етап няма данни да е внесена за разглеждане.

А поисканата оставка на самия Иван Гешев няма да бъде обсъждана от кадровиците поне до следващия четвъртък, тъй като все още не е изтекъл едноседмичният срок, който той има за възражения и събиране на доказателства по нея.

ВСИЧКО ЗА СЛУЧАЯ „ГЕШЕВ” ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.