„300 млади артисти – най-играещите в България, от днес са на улицата", каза Роберт Янакиев

"Липсата на бюджет се отразява и на пациентите. В заведенията за психично болни сега хранят пациентите с 5 лв. на ден за три хранения. Мизерия”. Това заяви психиатърът д-р Цветеслава Гълъбова в ефира на предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS.

Д-р Гълъбова, директорът на театър „Възраждане” Роберт Янакиев и водещият Иво Танев обсъдиха ситуацията в социално-политически план в страната ни.

„Виждам тежък регрес – в институционален, в цивилизационен план. Промяна не виждам, виждам подмяна. Хората са уморени. Заети са с оцеляването си. Дали депутатите си дават сметка, че с техните три обяда в заведенията около парламента хората живеят цял месец?”, запита психиатърът. 

„300 млади артисти – най-играещите в България, от днес са на улицата. Днес свършва програмата „Мелпомена” и те са на улицата, с прекратени договори. Понеже няма приет бюджет, програмата свършва”, заяви Янакиев.

Христо Мутафчиев: Стартовата заплата за актьор да е поне 1500-2000 лева

Д-р Гълъбова изтъкна, че вижда „лечението на обществото ни в изриване на абсолютно всичко. По думите ѝ „държавата е в процес на разпадане, институции не работят, езикът е махленски и трябва да спрем да казваме, че политиката не ни интересува.

Според директора на театър „Възраждане” Роберт Янакиев всеки от нас се държи нахално и невъпитано, а очакваме депутатите в парламента да се държат различно.

Водещият Иво Танев каза, че събитията в последните години в държавата ни не са случайни.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook