От заведението настояват виновните да понесат отговорност

Прокуратурата образува досъдебно производство срещу полицейски началник в Пловдив заради скандалния случай с така наречените „голи обиски“ в пловдивски нощен клуб. Служителят е превишил властта и правата си, твърдят от държавното обвинение. До два месеца ще стане ясно ще има ли други наказани от ръководството на полицията.

Досъдебното производство е образувано след постъпила жалба срещу полицейските служители, които задържаха няколко часа клиенти и част от персонала на нощното заведение. Именно те се оплакаха, че са били принуждавани да се събличат заради проверка за наркотици. От прокуратурата допълниха, че се разследват няколко служители, но не уточниха дали сред тях е директорът на пловдивската полиция Васил Костадинов.

„Длъжностни лица са нарушили или не изпълнили служебните си задължения. Предвиденото от закон за това престъпление е от 1 до 8 години лишаване от свобода, както и лишаване от права”, обясни зам.-окръжният прокурор на Пловдив Галина Андреева.

Събличаните в пловдивска дискотека: Започва дисциплинарна проверка срещу шестима от полицията

От МВР съобщиха, че е започнала дисциплинарна проверка срещу шестима служители на пловдивската полиция, четирима от които са на ръководни длъжности. От заведението настояват виновните да понесат отговорност.

„Никой не конкретизира име, кой е наредил самата операция, кой е проследил, кой е дал съответните насоки и напътствия в хода на вечерта”, твърди управителят на дискотеката Венета Райнова.

Прокуратурата ще разпита като свидетели част от посетителите. Собственикът на клуба твърди, че акцията била с цел унищожаване на бизнеса му.

„Самите хора ни подхвърлят така разни имена, но не мога да ги кажа пред камерата. От София са. В Пловдив са изпълнители, на които е дадена задачата да ни смачкат”, коментира Деян Найденов, собственик на клуба.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.