Инициативата се казва „Прекрасният нов свят”

Работилница за млади артисти дава възможност на талантливи хора с ограничени възможности да получат сцена и умения, които да им осигурят развитие и постоянна работна практика. Инициативата се казва „Прекрасният нов свят”.

„Прекрасният нов свят” като заглавие произлиза от една антиутопична книга, но тук взимаме това заглавие и казваме „не” на антиутопията. Нека си представим нашата утопия като артисти, каква е ролята на творците в обществото, какво можем да създадем заедно, ако започнем от нулата, ако забравим за всички политически и социални проблеми”,  разказа Антония Георгиева, режисьор, драматург и продуцент.

Проектът е насочен към млади артисти, които са в началото на тяхната кариера или все още учат, и към такива от маргинализиран произход, които нямат възможност да се развиват.

„Искаме да хванем хора, които искат да работят  по този интердисциплинарен начин. Групата, с която работим, са наистина много различни млади творци - всеки от тях от различна сфера. Надяваме се заедно да ги стимулираме да създадат  нещо съвсем, съвсем ново”, допълни Георгиева.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.