Преди това той направи обръщение към нацията

Руският президент Владимир Путин се срещна с ръководителя на службата за вътрешна сигурност на страната, с министъра на отбраната Сергей Шойгу и с други министри, показват кадри, разпространени от Кремъл.

На видеото се виждат още главният прокурор Игор Краснов, министърът на вътрешните работи, директорът на Федералната служба за сигурност, началникът на Националната гвардия и началникът на Федералната служба за защита, както и ръководителят на Федералния следствен комитет.

Преди това Путин направи обръщение към нацията, в което обвини лидерите на „Вагнер”, че искат „да видят Русия, удавена в кървава борба".

Путин: Всеки опит за шантаж и предизвикване на вътрешни безредици е обречен на провал (ВИДЕО)

В кратка реч, излъчена по руската телевизия, президентът обеща да изправи организаторите на бунта пред съда. Путин нарече редовните войници на „Вагнер” „патриоти, на които ще бъде позволено да се присъединят към армията, да отидат в Беларус или да се върнат у дома".

Президентът обаче не назова директно името на лидера на частната армия Евгений Пригожин, който по-рано отрече да се е опитвал да свали режима.

Путин благодари и на бойците от „Вагнер”, които са помогнали да се избегне кръвопролитие.

ВСИЧКО ЗА НАПРЕЖЕНИЕТО В РУСИЯ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.