За престъплението е задържана внучката на жената

Актрисата Виолета Донева е била намушкана с нож 54 пъти, съобщиха от Прокуратурата. За жестокото убийство е обвинена внучката на жената - Ивет Стайкова. СГП внесе и обвинителен акт срещу нея за умишлено убийство, извършено по особено мъчителен за жертвата начин.

Актрисата Виолета Донева е убита

Според държавното обвинение до 18 октомври 2022 г. обвиняемата живеела заедно с приятеля си. През този период употребявала марихуана и други наркотици и проявявала агресия както към приятеля си, така и към неговата майка. Затова той говорил с бабата на момичето и го закарал в дома на Донева. Тя не одобрявала употребата на наркотици и поведението на своята внучка.

"Вечерта на 19 октомври 2022 г. двете били сами в жилището на актрисата. С намерението да убие баба си, която стояла изправена в едно от помещенията, обвиняемата взела кухненски нож с дължина на острието 12 см и нанесла с него общо 54 прободно-порезни рани в областта на главата и тялото на жертвата, 6 от които засегнали жизненоважни органи", съобщават от държавното обвинение.

Внучката на убитата актриса Виолета Донева остава в ареста

През цялото време на нападението Донева била в съзнание и изпитвала болка и страдание при всеки удар. Нараняванията довели до остра кръвозагуба, в резултат на която настъпила смъртта възрастната жена. Обвиняемата напуснала жилището в 05:14 ч. 

Назначените в хода на досъдебното производство тройна и петорна комплексни съдебнопсихиатрични и психологични експертизи доказали, че Ивет Стайкова е могла да разбира свойството и значението на извършеното и да ръководи постъпките си.

Разследването по случая е проведено от СДВР под ръководството и надзора на СГП. Предстои Софийският градски съд да насрочи разпоредително заседание по делото.

Новините на NOVA - в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.