От ПП обещаха да разговарят с финансовото министерство и да се търсят възможности

След края на протеста пред НС днес, участниците в него и властта седнаха на разговори.

Точно в 10:00 часа синдикати и представители на протестиращите седнаха на една маса с депутати от ПП. Такива срещи  ще има през целия ден  - с  депутатите от ГЕРБ-СДС, БСП и ДПС.

На тези срещи се очаква синдикатите да обяснят детайлно своите проблеми и ще настояват между първо и второ четене на бюджета да се намерят средства за повишаване на трудовите възнаграждения.

След края на срещата депутатите от ПП обясниха, че в крайна сметка ще положат усилия преди и финансовата рамка да влезе за второ гласуване в пленарната зала, заедно с Министерство на финансите, да намерят баланс и средства, така че възнагражденията да бъдат увеличени в част от секторите.

„Това, което се разбрахме със синдикатите, е в началото на следваща седмица членовете на нашата ПГ в  Бюджетна комисия да направим среща с Министерството на финансите и да  търсим възможности. В рамките обаче на 3-те процента дефицит, без раздуване на разходната част, с търсене на максимално справедлив ръст на доходите. Чуха се много искания, включително искания на институции, които са получили 20% увеличение миналото година и само 7 месеци след това искат още”, заяви Венко Сабрутев, депутат ПП-ДБ.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.